BiH

poruka na facebooku

Konaković nakon oslobađajuće presude u slučaju “Mutap i drugi”: Sudija Branko Perić, specijalac režima

24/11/2022

Naglasio je kako je tokom suđenja vrijeđao tužioce, pomagao svjedocima optuženih, savjetovao ih javno pred svima

Predsjednik stranke Narod i pravda (NiP) Elmedin Konaković osvrnuo se na današnju oslobađajuću presudu u predmetu “Zijad Mutap i drugi”, te je posebnu pažnju posvetio sudiji Branku Periću.

Konaković je poručio kako borba protiv korumpirane pravosudno-političke mafije nikad neće prestati.

“Branko Perić, specijalac režima, oslobodio je danas optužene u predmetu ubistva Dženana Memića. Oslobađao je ranije Osmana Mehmedagića, skoro svi predmeti koji brinu režim u njegovim su rukama, sudija je naravno i u predmetu ‘Respirator’. ‘Slučajnom’ metodom te predmete dobije uglavnom Perić”, napisao je Konaković na Facebooku.

Naglasio je kako je tokom suđenja vrijeđao tužioce, pomagao svjedocima optuženih, savjetovao ih javno pred svima.

“Režim panično zbog straha od gubitka vlasti koji je izvjestan, ‘suši’ predmete, ubrzano donosi odluke. Tako su donijeli i odluku u predmetu Nadin Smajlović da neće provoditi istragu. Istrage o falsifikovanim diplomama stoje u ladicama, zastari su još neki predmeti korupcije o kojim sve zna cijela država”, poručio je lider NiP-a.

Na kraju, Konaković je rekao kako će se do kraja boriti za pravdu.

“Do zadnjeg daha ćemo se boriti za pravdu u ovoj zemlji. Ljudi poput Perića dodatna su motivacija da nikad ne stanemo i da srušimo do temelja ovu lopovsku vlast. Uz porodicu Memić ostajemo do kraja po svaku cijenu. Zbog njih me sramota što dišem isti zrak sa perićima, osmicama, dalidama, sabinama. Nikad nećemo prestati”, zaključio je Elmedin Konaković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.