BiH

Reakcije

Feraget odogovorio Enri Suljić: Poštujem kodeks i borim se za vladavinu prava

27/02/2021

U kodeksu advokatske etike stoji da je advokat dužan da se dosljedno bori za vladavinu prava, zaštitu sloboda i interesa građanina kojeg zastupa

Nakon što je doktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Enra Suljić gostovala na Hayat TV te pritom iznijela određene tvrdnje u slučaju “Memić”, na Facebook stranici “Prabda za Dženana Memića” oglasio se i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

– Reče Enra, “osobito me čudi advokat porodice koji sebi daje za pravo različite kvalifikacije, koji ne poštuje kodeks advokatske etike, koji je vrlo jasan”.

A šta reče i osta živa! Čuj ja ne poštujem kodeks advokatske etike!

U kodeksu advokatske etike stoji da je advokat dužan da se dosljedno bori za vladavinu prava, zaštitu sloboda i interesa građanina kojeg zastupa, da se nikada se ne smije staviti u zavisnost sa bilo čijim drugim ili svojim vlastitim interesom. Ja upravo to i činim!

Ne smijem dalje jer istraga, ali ovaj put ona djelotvorna istraga, je u toku. Takva istraga, po pravilu, počinioce vodi pred sud, koji je jedini ovlašten da kaže i ime i imena – naveo je Feraget.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.