Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ferguson: Zahvalnost bh. građanima za poruke saosjećanja i podrške

BiH

Edward Ferguson

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson je u izjavi povodom jučerašnjeg terorističkog napada u Londonu iskazao zahvalnost bh. građanima koji su osudili ovaj kukavički čin i solidarisali se s britanskim građanima.

– Uime britanske vlade, želim se zahvaliti prekrasnim ljudima Bosne i Hercegovine na porukama saosjećanja i podrške nakon jučerašnjeg kukavičkog terorističkog napada u Londonu – kazao je ambasador Ferguson.

Istaknuo je “da napadi poput ovih neće nikada uspjeti narušiti našu čvrstu vjeru u osnovnu dobrotu ljudi, bez obzira na njihovu etničku pripadnost ili vjeru”.

– Najbolji način solidarisanja s vašim britanskim prijateljima je odbacivanje svakoga i svega što stvara mržnju i podjele među ljudima – poručio je ambasador Ferguson.

Britanski ambasador je u tom kontekstu podsjetio na riječi premijerke Velike Britanije Theresa May, koja je jučer rekla: “Svi zajedno idemo dalje. Nećemo popustiti pred terorom. Glasovima mržnje i zla nikada nećemo dozvoliti da nas podijele.”