Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalna vlada promijenila menadžmente nekoliko javnih preduzeća

vlada

Federalna vlada danas je donijela niz kadrovskih odluka i rješenja pa je tako razriješena Uprava JP Međunarodni aerodrom „Sarajevo”, a data saglasnost Nadzornom odboru za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do šest mjeseci i to za v.d direktora Armin Kajmaković, za v.d. izvršnog direktora za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju Elvedin Begić i za v.d izvršnog direktora za razvoj aerodroma Alan Bajić, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Federalna vlada donijela je i dvije odluke o prijedlozima za imenovanje članova Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine, na mandatni period od pet godina i to za Nikolu Pejića i Suada Zeljkovića.

Utvrđeni su i prijedlozi rješenja za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine, na mandatni period od pet godina, iz reda bošnjačkog naroda za Enesa Čengića i jednog člana iz reda srpskog naroda Predraga Šupljeglava. Prije upućivanja Parlamentu Federacije BiH na imenovanje, prethodnu saglasnost za članove FERK-a daju predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH.

Na prijedlog Komisije za administrativna pitanja, Vlada FBiH donijela je Rješenje o razrješenju Ibrahima Tirka, na lični zahtjev, direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove i Rješenje o privremenom postavljenju Anisa Ajdinovića za direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove na period do okončanja konkursne procedure u skladu sa Zakonom o državnoj službi u FBiH, a najviše tri mjeseca, počev od 1.1.2016. godine.

Vlada je danas dala prethodne saglasnosti za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP „Hrvatska pošta“ d.o.o. Mostar i privremeno za vršioce dužnosti na period do tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, imenovala Davorku Šaravanju, Ivana Jozića, Željka Kordića, Dijanu Pejić, Nermu Čolaković-Prgudu i Zorana Landeku.

Ista Odluka donesena je i za članove Nadzornog odbora Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar. Zlatan Lovrić (predsjednik), Almir Spaho, Sead Kaknjo, Bilal Tulumović i Ante Vrdoljak (članovi) imenovani su za vršioce dužnosti članova ovog nadzornog odbora.

Data je i prethodna saglasnost da na isti period kao vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora Ceste d.d. Mostar budu imenovani Krešo Šaravanja (predsjednik), Mirko Mihaljević, Željko Medak i Naser Hadžibegović.

Za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo, na period do tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, prethodna saglasnost data je za Osmana Lindova (predsjednik), Harisa Jašarevića, Damira Anića,Željka Petrovića i Daliborku Marić.

Donesene su i odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominovanje članova Nadzornog odbora u Javnom preduzeću Međunarodni aerodrom „Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo, utvrđeni kriterij i tekst konkursa.

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je donijela Rješenje o imenovanju Upravnog odbora “Agencije za vodno područje Jadranskog mora” Mostar u sastavu Mustafa Nezirić (predsjednik), Mirko Šarac, Viktor Lasić, Zijada Redžić i Dragan Meter (članovi).

Doneseno je i Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora „Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo u sastavu Jasmina Šeko (predsjednik), Elmedin Hadrović i Marijan Oršolić (članovi).