Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenske neprilike

FHMZ izdao narandžasto upozorenje zbog obilnijih padavina

kisa

Očekivana količina padavina u nedjelju u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne od 40 do 60, lokalno do 90 litara po metru kvadratnom u toku 24 sata

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje zbog obilnijih padavina, javlja Anadolu Agency (AA).

Padavine se očekuju u većem dijelu Bosne. Maksimalne padavine se očekuju u centralnim, sjeverozapadnim i djelimično sjeveroistočnim područjima Bosne u nedjelju i ponedjeljak.

Od srijede pa do kraja sedmice intenzitet padavina trebao bi slabiti. Upozorenje je izdato za period od 12. do 16. maja 2019.

Očekivana količina padavina u nedjelju u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne od 40 do 60, lokalno do 90 litara po metru kvadratnom u toku 24 sata. U ponedjeljak u većem dijelu Bosne od 60 do 90, lokalno do 120 litara po metru kvadratnom u toku 24 sata.

U utorak u većem dijelu Bosne se očekuje između 15 i 30, lokalno do 40 litara po metru kvadratnom toku 24 sata.

Akumulirana količina padavina za narednih pet dana u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne mogla bi doseći između 80 i 150, lokalno i do 180 litara po metru kvadratom.

U ostatku zemlje uglavnom između 30 i 70 litara po metru kvadratnom u narednih pet dana.