Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"I ja sam David"

“Pravda za Davida” na banjalučkom polumaratonu

PRAVDA ZA DAVIDA22 (1)

Miroslav Blagojević iz grupe „Pravda za Davida“ je kazao da i na taj način žele da podrže istinu i pravdu

Na petom Banjalučkom polumaratonu danas je jedan broj građana iz neformalne grupe “Pravda za Davida” trčao noseći majice na kojima piše “I ja sam David”.

Miroslav Blagojević iz grupe „Pravda za Davida“ je kazao da i na taj način žele da podrže istinu i pravdu u slučaju ubistva mladića iz Banje Luke Davida Dragičevića, te da od te „borbe“ neće odustati.

Na Banjalučkom polumaratonu učestvuje je i maratonac i humanista Mahir Mujić. Podsjeća da je prošle godine u julu trčao od Sarajeva do Banje Luke za Dženana Memića, a danas je želio da da podršku za istinu za koju se bori grupa „Pravda za Davida“.

Sportsko-rekreativna manifestacija održana je pod sloganom „Ovo je i tvoj grad, tvoja trka“, a po najavi organizatora, Trkačkog rekreativnog kluba Banja Luka, prisutno je oko 6.000 učesnika iz preko 30 zemalja svijeta i regiona.

FOTO Anadolija

Na rasporedu je pet trka: polumaraton od 21,1 km, Banjalučkih 10 km, štafetni polumaraton i Nektar Fan ran, a jučer je održan i Bambini maraton.

Manifestacija ima i humanitarni karakter, jer će prikljupljeni dio novca od uplata ići organizacijama civilnog gruštva koje se bave humanitarnim radom: Udruženju samohranih roditelja „Ponos“ i Udruženju građana „Zdravo da ste“.

Vladimir Selec, direktor Banjalučkog polumaratona rekao je u izjavi za Anadoliju da je vrijeme u Banjaluci idealno za trkače ali nije za gledaoce i rekreativce.

“Očekujemo da neće biti kolabiranja, nema vrućine”, kazao je Selec i dodao da je u pet trka sa jučerašnjim Bambini maratonom prijavljeno gotovo 6.000 takmičara.

Istakao je da je sigurnost trkača na prvom mjestu. Ovaj polumaraton održava se pod sloganom “Ovo je i tvoj grad, tvoja trka”.

“Želimo da Banjalučani vide i osjete da znaju da je ovo njihovo i peti jubilarni Banjalučki polumaraton poklanjamo njima”, kazao je Selec.