Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ: U BiH sutra oblačno s kišom, susnježicom i snijegom

snijeg bascarsija

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati oblačno vrijeme s kišom. U drugom dijelu dana u sjeverozapadnim područjima Bosne, uz pad temperature, očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Obilnije padavine bit će u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne.

Očekivana količina padavina, uglavnom, od 20 do 40, na jugu, zapadu i sjeverozapadu BiH od 50 do 80, lokalno i do 100 l/m2. Vjetar će biti umjeren do jak, na sjeveru Bosne sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugozapadni. Poslijepodne vjetar u postepenom slabljenju, osim u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuje olujan jugo. Jutarnje temperature od 8 do 14, a dnevne na sjeverozapadu Bosne od 0 do 6, u ostalim područjima, uglavnom, od 11 do 18 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 16 stepeni.

Danas je u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim područjima bilo je sunčano uz umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 1 stepen, Kupres 9, Ivan-sedlo 10, Livno 12, Sokolac, Zvornik 14, Bugojno, Drvar 15, Sarajevo 16, Bihać, Doboj, Gradačac, Jajce, Trebinje 17, Bijeljina, Neum, Stolac 18, Goražde, Prijedor, Srebrenica, Tuzla 19, Sanski Most, Zenica 20 i Banja Luka 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.