Ministarstvo odbrane BiH

Field naglasio izuzetan značaj razvoja i jačanja OSBiH

podizc_masovic_field (1)

I ministar Podžić i general Mašović su zahvalili ambasadoru Fieldu na veoma značajnom angažmanu ove zemlje na različitim projektima pomoć

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u službenu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewa Fielda, kao i novoimenovanog britanskog vojnog atašea pukovnika Andrewa Taita.

Nakon sastanka u Ministarstvu odbrane BiH, gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva su u sjedištu Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, razgovarali i s načelnikom ZŠ OS BiH general pukovnikom Senadom Mašovićem. Razgovarano je o bilateralnoj vojnoj saradnji, mogućnostima dalje saradnje i budućim zajedničkim akivnostima u uslovima pandemije koronavirusa.

I ministar Podžić i general Mašović su zahvalili ambasadoru Fieldu na veoma značajnom angažmanu ove zemlje na različitim projektima pomoći, koji su znatno doprinijeli boljoj obučenosti, profesionalizmu i cjelokupnom razvoju MO i OS BiH. Posebno su se zahvalili na podršći procesu školovanja i edukacije pripadnika OS BiH, projektu otvaranja vojnih ambulanti te različitim vidovima pomoći Generalnom inspektoratu MO BiH.

Ambasador Field je izrazio snažnu podršku svoje Vlade i Ambasade Oružanim snagama BiH i samoj Bosni i Hercegovini, te daljnim aktivnostima na njenom putu ka članstvu u EU i NATO-u. Takođe, naglasio je izuzetan značaj razvoja i jačanja OS BiH, izražavajući zadovoljstvo nastavkom uspješne saradnje i u budućnosti.

Domaćini su posebno izrazili dobrodošlicu novoimenovanom vojnom atašeu pukovniku Andrewu Taitu, uz želje za njegov uspješan profesionalni angažman u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.