Filipović: Aktiv mladih SDS je plagirao naš plan „Ostajemo ovdje!“

Damir Filipovic

Forum mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine podržava inicijativu Aktiva mladih SDS-a u želji da zadrže mlade u BiH, ali osuđuje i smatra neprihvatljivim plagiranje tuđih inicijativa i slogana, što su mladi SDS-a učinili plagirajući Plan za mlade od SDP BiH, predstavljenog u septembru prošle godine pod sloganom „Ostajemo ovdje!“.

„Mladi u cijeloj BiH, pa tako i u RS-u trebaju ostati u državi i boriti se za bolje društvo. BiH je naša jedina domovina, za koju nema alternative, a mladi trebaju biti snaga koja će pokrenuti društvo naprijed. Zbog toga je SDP BiH i Forum mladih SDP-a stvorio program za mlade koji daje rješenja za zaposlenje, obrazovanje, mobilnost, stambeno zbrinjavanje, sigurnost i borbu protiv nacionalizma.

Za mlade SDS-a, kao i sve ostale koji žele ocijeniti naš rad, taj plan je dostupan na internetu kao dio Plana 10, ugovora SDP-a sa građanima BiH. SDP je jedina partija u BiH koja je napravila cjeloviti plan za oporavak države u kojoj vrijedi ostati, u kojoj se cijeni intelektualno vlasništvo i znanje.

Ovo je potvrda da SDP ima dobre politike i progresivan tim od kojeg vrijedi „posuditi“ ideje. Ipak, nadamo se da će mladi SDS-a imati ponuditi nešto više od plagijarizma, jer to nije politika kojom će zaustaviti odlazak mladih iz naše države“, rekao je Damir Filipović, predsjednik Foruma mladih SDP BiH.