Djevojčica se utopila dok je spašavala brata i prijatelja (VIDEO)

jezero

Djevojčica (13) poginula je na periferiji Skoplja dok je pokušala iz iskopa punog vode na gradilištu izvući mlađeg brata i još jedno dijete.

Do nesreće je došlo u utorak oko 14.30 sati u mjestu Bigla, a susjedi kažu da je sramota da gradilište na kojem se gradi zgrada nije bilo ograđeno i osigurano. Oni su odmah pozvali policiju, vatrogasce i hitnu, ali budući da ih nije bilo oko sat vremena sami su ušli u vodu i izvukli curicu.

Jedan je svjedok rekao da bi curica možda i bila spašena da su spasilačke ekipe došle na vrijeme.

– Da su reagovali na vrijeme sigurno bi sve bilo drugačije. Budući da nikoga nije bilo, samo smo ušli u vodu i izvadili curicu. Sami ste vidjeli kako smo ju vadili. Sat vremena čekamo i još ih nema – rekao je ogorčeni stanovnik naselja Ilinden.

– Treba kazniti sve koji su to napravili. Iskop su ostavili otvoren cijelu godinu. Toga koji je ovako veliko gradilište ostavio neograđeno, treba najopasnije kazniti – kažu ogorčene komšije.

Televizija Telma je pokušala kontaktirati investitora objekta, kao i načelnika općine, ali su naišli na zatvorena vrata. Brat poginule curice i drugo dijete su spašeni.