FOKUS TV Pravda za Dženana: Građani Sarajeva traže istinu (VIDEO)

pravda za dzenana345

Na protestu pod nazivom “Istina i pravda za Dženana Memića” koji se održao na Ilidži okupilo se 2.000 ljudi.

Protest je predvodio otac stradalog Dženana, Muriz Memić, koji je zatražio ostavku glavne tužiteljice Dalide Burzić, te ukoliko se do ne dogodi naredni protesti bit će organizovani ispred Tužilaštva KS.

– Pozivam javno Dalidu Burzić da me demantuje. Ona je meni poslala napismeno da je moj Dženan ubijen. Ja nju ne mrzim samo tražim istinu. Ali Kantonalni MUP ne može dovesti istragu do kraja, rekao je između ostalog Muriz Memić.

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget rekao je da država mora provesti efikasnu istragu u ovom slučaju, te da sve što se događa u vezi ovog slučaja nema političku pozadinu.

– Niti se ja bavim politikom, niti gospodin Memić. Samo želimo da se utvrdi istina. Dokazi koje imamo pokazuju da nije riječ o saobraćajnoj nesreći, rekao je Feraget.

Podsjetimo, Dženan Memić je na današnji dan prije godinu dana u Velikoj aleji na Ilidži zadobio teške povrede od kojih je preminuo sedam dana kasnije.

Povorka u kojoj se članovima Dženanove porodice, prijateljima i građanima pridružio i načelnik Ilidže Senaid Memić uputila se prema Velikoj aleji.