Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo bih

Formiran predmet nakon objave snimka snajperskog djelovanja

New Project (81)

U okviru tog predmeta bit će ispitane sve okolnosti, činjenice i navodi o snajperskom djelovanju sa spomenute lokacije, na civilne žrtve na području naselja Alipašino Polje

Nakon objave video-snimka stranog novinara na više portala i medija, na kojem je zabilježeno djelovanje snajperista u sarajevskom naselju Nedžarići tokom minulog rata, prikupljeni su dostupni snimci i fotografije, te je u Posebnom odjelu za ratne zločine, formiran predmet.

U okviru tog predmeta bit će ispitane sve okolnosti, činjenice i navodi o snajperskom djelovanju sa spomenute lokacije, na civilne žrtve na području naselja Alipašino Polje.

Kao i uloga svih osoba zabilježenih na snimku, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Francuski novinar Philippe Buffon je, u međuvremenu, sa svoje stranice povukao snimke na kojima se nalaze Radomir Marković, uposlenik kompanije Telemacha…

…i Zoran Kulina, trenutno konobar u kafani “Putnik” u Istočnom Sarajevu, a koji se spomenutim snimcima vidi kako puca iz snajpera i potom se hvali da je “pogodio u glavu”.

Također, kompanije Telemach je nakon objave snimka suspendovala svog uposlenika sa snimka Radomira Markovića. On je prije toga u izjavi za portal Istraga.ba kazao:

“Jesam, ja sam na snimku. Životom se kunem da nisam pucao. Bila je to ’92 godina. Ja sam samo kafu donio i cigaru pripaljujem”.

Zoran Kulina je također potvrdio da je on snajperista koji puca na snimku, ali je kazao kako je “gađao žardinjere”.