Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Forto: Konaković mora preuzeti odgovornost za rad Vodovoda

edin forto

Povodom najave premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića da je došlo vrijeme za drastičnu promjenu stvari u JP Vodovod i kanalizacije, oglasio se zastupnik Naše stranke Edin Forto.

„Dobro je što je premijer postao svjestan da ViK ima organizacionih problema, prvenstveno problema u oblasti upravljanja. Nije, međutim, dobro što i pored toga na određen način pokušava amnestirati od odgovornosti sadašnje rukovodstvo”, kaže Forto.

On je dodao da je očigledno da je na djelu zbrka po pitanju nadležnosti na relaciji Vlada – ViK, te unutar ViK-a.

Forto kaže da je Naša stranka više puta kroz Skupštinu Kantona Sarajevo ukazivala na upitnost stručnih kvaliteta menadžmenta, te da još nisu stigli odgovori na zastupnička pitanja o zapošljavanju u Vodovodu. Poslanik Naše stranke dodaje i da Vlada treba imati više povjerenja u takvu vrstu kritika.

„Ni zastupnici ni Vlada ne trebaju se baviti detaljima svakodnevnog poslovanja bilo koje kantonalne firme, ali kada se uprava ne bavi problemima onda svi trošimo vrijeme na to. Kad smo tražili da se smijeni aktuelna uprava i postavi nova to nije bilo da naštetimo Vladi, već da u svrhu zaštite interesa građana postavimo ljude koji neće dopustiti propuste koje je premijer javno priznao“, zaključuje Forto.