premijer ks

Forto: Ne možemo pobjeći jedni od drugih, ali možemo jedni druge prihvatiti

slika forto 2

Pozivam sve građane na dostojanstvo, zalažite se za svoje stavove izražavajte ih svako na svoj način, ali uz uvažavanje i toleranciju za onog drugo

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto poslao je danas građanima poruku pred događaje koji su planirani za ovaj vikend u Sarajevu. U subotu je planirana šetnja i skup “Dan tradicionalne porodice”, a u nedjelju Parada ponosa.

Evo šta je poručio građanima:

– Svako od nas želi ambijent u kojem će se osjećati ugodno i sigurno. Trebamo i uvažavanje i razumijevanje jedni drugih da bismo rasli i razvijali se. Jedni drugima dajemo smisao. Umirujuće rutine tradicionalnog se ne bi vrednovale da nema drugačijeg, nepoznatog i novog. Život je promjena i to vidimo i znamo. Zašto je teško to i poštovati. Hajdemo onda ovoga vikenda pokazati najbolje od sebe i kad budemo šetali za tradicionalnu porodicu i u nedjelju za one manje tradicionalne. Skup u nedjelju je posljednja Prva povorka ponosa u jednom glavnom evropskom gradu. Ta činjenica ne negira nego naglašava snagu našeg tradicionalnog društva. Pozivam sve građane na dostojanstvo, zalažite se za svoje stavove izražavajte ih svako na svoj način, ali uz uvažavanje i toleranciju za onog drugo. Ne možemo pobjeći jedni od drugih, ali možemo jedni druge prihvatiti – rekao je Forto.