Crna hronika

tragedija

Sestra tragično stradale Zeničanke: Naida nije mogla podnijeti nesretnu ljubav

06/09/2019

Planirali su bebu, vjenčanje, ali su njegovi bili protiv, tvrdi sestra

Moja sestra bila je borac, a ne kukavica! Bila je lav od žene, ovo su riječi kojima je počela ispovijest za “Dnevni avaz” Elma Mujagić, sestra Naide Čičak (22), koja je u utorak, sat poslije ponoći, oduzela sebi život aktiviranjem ručne bombe u stanu kompleksa “Makovi”, gdje je živjela kao podstanar.

Posebno pogađa u srce informacija da je nastradala Čičak bila u drugom stanju te da je za pola godine na svijet trebala donijeti dijete.

– Naida je bila u drugom stanju s momkom. Planirali su bebu, namjeravali se vjenčati. Ali, njegova majka bila je protiv. Naidin momak na kraju je otišao u Njemačku – priča Mujagić.

Kaže da joj je Naida sve to priznala.

– Momak joj je obećavao da će biti uz nju. Na kraju ju je ostavio. Rekla mi je da strahuje da će joj uzeti bebu te da to neće dozvoliti makar i glavom platila – priča nam Mujagić.

Nema riječi da opiše bol za izgubljenom sestrom.

– Želim da svako ko je i najmanje doprinio da Naida oduzme sebi život osjeti istu bol koju sada prolazimo moja majka, ja, ostatak porodice – poručila je Mujagić.

Umjesto da zajedno pripremaju sobu za bebu, kupuju joj stvari i raduju se novom članu porodice, nažalost, porodica Čičak proživljava najteže dane. Jučer su pripremali dženazu za uvijek vedru i nasmijanu 22-godišnju Zeničanku.

Komentari

Autor: Dnevni avaz

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.