Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Forto: Rukovodstvo Doma naroda FBiH ništa ne radi

edin-forto-nasa-stranka

Delegat Naše stranke u Domu naroda Edin Forto oglasio se povodom današnje sjednice Doma naroda.

„Današnja sjednica ovog doma Parlamenta ima jednu jedinu temu na dnevnom redu, a to je rebalans budžeta Federacije za 2016. godinu. Rebalans predviđa smanjenje budžeta zbog toga što Vlada nije na vrijeme ispunila obaveze prema MMF-u. Tako je jedini uzrok današnje sjednice Doma naroda loš rad Vlade“, kazao je Forto.

Forto je, povodom današnje sjednice, dao i generalnu ocjenu rada Doma naroda, kazavši da je skandalozno da je „ovo tek druga sjednica u zadnjih nekoliko mjeseci i već druga koja ima samo jednu temu dnevnog reda“.

„Predsjedavajuća Doma naroda Lidija Bradara (HDZ) kazala je po preuzimanju dužnosti, prije dvije godine, da je Dom naroda najviše zakonodavno tijelo u Federaciji i da će novo rukovodstvo svima onima koji misle da je Dom naroda nepotreban – dokazati da su u krivu. Prošlo je dvije godine, i ne samo da nisu dokazali da smo u krivu, već svojim neradom pokazuju da smo u pravu“, kaže Forto.

„Dom naroda se sastaje da usvoji stvari koje Vlada predlaže. Rukovodstvo se potpuno oglušilo na zakonske prijedloge poslanika. Naša stranka ima niz prijedloga zakona, koje Kolegij Doma naroda odbija da uvrsti čak na dnevni red”, pojasnio je.

“Umjesto da ozbiljno radimo, da razmatramo sve zakonske prijedloge što građani i očekuju, oni zakazuju sjednice sa po jednom temom dnevnog reda. Pozivam rukovodstvo i članove Kolegija da se uozbilje i počnu raditi svoj posao“, zaključio je Forto.