Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština KS

Forto smanjio budžet za svoj kabinet, a Konaković povećao budžet za svoj

forto_konakovic

Budžet planiran za Kabinet premijera Kantona Sarajevo je u Prijedlogu umanjen, ali je Kabinet predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine uvećan

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto najavio je da uštede počinju u njegovom kandidatu. Sudeći po Prijedlogu budžeta koji su zastupnici vladajuće “šestorke” usvojili u srijedu, te uštede bit će preusmjerene u Kabinet predsjedavajućeg Skupštone Elmedina Konakovića.

Naime, budžet planiran za Kabinet premijera Kantona Sarajevo je u Prijedlogu umanjen, ali je Kabinet predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine uvećan.

Umjesto predviđenih 327.519 KM, prema usvojenom Prijedlogu budžeta, Konaković i njegovi zamjenici imat će na raspolaganju 120.000 KM više, odnosno 447.519 KM!

Usporedbe radi, Ana Babić, Konakovićeva prethodnica, i njeni saradnici imali su na raspolaganju 292.310 KM, tačno 155.209 KM manje od trenutnog predsjednika Skupštine.

Konaković višak novca planira dati “neprofitnim organizacijama”. Umjesto predviđenih 30.000 KM, on im namjerava podijeliti čak 150.000.

Istu cifru planira im dati i u naredne dvije godine, što znači da će po svom nahođenju “neprofitnim organizacijama” u tri godine podijeliti skoro pola miliona KM.