BiH

Slobodan Vasković

Foto dokaz: Ilić je tok obdukcije tijela ubijenog Davida kontrolisao preko inspektora Matijevića

27/04/2020

Pitanje je onda šta je Ilićev inspektor Matijević radio u obdukcionoj sali kada uprava koju je vodio Ilić tada nije bila zadužena za slučaj?!

Tok obdukcije tijela ubijenog Davida Dragičevića koju je patolog Željko Karan izvršio 25.03.2018. godine sve vrijeme je kontrolisao Darko Ilić, tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal.

Činio je to preko inspektora Marinka Matijevića koji je u to vrijeme bio pripadnik pomenute Uprave i radio je u odjeljenju za droge, piše Slobodan Vasković.

Fotografija koju sada objavljujem potvđuje da je Matijević bio 25.03.2018. u sali kada je Željko Karan radio obdukciju tijela Davida Dragičevića.

Ovu informaciju objavio sam 09.10.2018. godine; Nikada je niko nije demantovao, a sada je fotografijom dodatno potvrđujem.

Nikada niko nije sproveo istragu zbog čega je Ilić kontrolisao tok obdukcije kada u tom trenutku Uprava kojoj je bio na čelu nije bila zadužena za istragu ubistva Davida Dragičevića?!

Sam Ilić je pred Anketnim odborom Skupštine RS, 18.05.2018., rekao da je slučaj njegova uprava preuzela nakon obdukcije (koja je urađena 25.03.2018, u nedelju), odnosno 26.03.2018. dok je do tada slučaj bio u nadležnosti PU Banjaluka.
Pitanje je onda šta je Ilićev inspektor Matijević radio u obdukcionoj sali kada uprava koju je vodio Ilić tada nije bila zadužena za slučaj?!

Nema dileme da je Ilić htio da stopostotno kontroliše sve situacije koje su se ticale istrage oko ubistva Davida Dragičevića kako bi pokušao da sve prikaže kao zades.

To je on i pokušao na pres konferenciji održanoj 26.03.2018., kada je javno demonizovao žrtvu zločina teškog ubistva i pokušao da ubijenog Davida lažno optuži za pljačku kuće Đorđa Rađena.

Ranije sam (između ostalog i 09.10.2018.) objavio da je Ilić imao direktnu komunikaciju sa patologom Željkom Karanom 24.03.2018., na dan kada je pronađeno tijelo Ubijenog Davida i izvršen uviđaj koji je vodio inspektor Siniša Kojdić.

Kojdić je ukrao donji veš Ubijenog Davida. Međutim, protiv njega nije podignuta optužnica, već protiv krim-tehničara Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, 07.09.2018.. I Bošnjak i Marjanac su se izjasnili da nisu krivi.

24.03.2018./Uviđaj: Kojdić, tužiteljka Janković i Zoran Bošnjak

Bošnjak je, 05.10.2018., podnio krivičnu prijavu protiv Kojdića, ali nijedan od ova dva slučaja nije dobio nikakav epilog do sada.

Ilić je, osim 24.03., razgovarao sa Karanom i 26/27/28.03.2018. i to u niz navrata, što je vrlo vrlo indikativno, jer se iz tih razgovora uočava da Ilić pomno prati i kontroliše tok uviđaja, a kasnije i nalaza obdukcije i reobdukciju.

Takvo ponašanje nije niti uobičajeno, niti normalno, jer obdukcioni nalaz ide tužiocu: Obducent uradi nalaz i tužilac vodi istragu i komunicira sa njim. Međutim, to se dešava u normalnim zemljama, dok u entitetu u kojem dio vrha MUP RS, kao i najznačajniji funkcioneri pravosudnih i institucija vlasti, otvoreno prikrivaju Likvidaciju i štite Naručioce Ubistva i Ubice, normalnost ne postoji.

Nezapamćeno je da se patolog pojavi na presu  MUP RS, kao što je to učinio Karan, zajedno sa Ilićem, 26.03. Jasno je i zašto: Trebalo je “pogurati” njegovu lažnu priču i pokušati zataškati ubistvo.

Marinko Matijević

Ilić nije razgovarao sa Karanom 25.03., na sam dan obdukcije, što je trebalo da pokaže njegovu “nezainteresovanost”, ali nije bilo nezainteresovanosti: Ilić je u obdukcionoj sali imao svog čovjeka – Marinka Matijevića.

Matijević se pojavljuje na svim ključnim mjestima tokom perioda 24.-31.03., kada se maksimalno radilo na zataškavanju likvidacije.

S njim je o toku obdukcije, kao i o predmetima ubačenim u džepove Ubijenog Davida, iz lažirane pljačke kuće Đorđa Rađena, Ilić komunicirao preko posrednika – svoje desne ruke Dubravka Kremenovića, koji je, izvan svake razumne sumnje, duboko umiješan u slučaj ubistva Davida Dragičevića, kao i Ilić.

Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilašva na čijem čelu je Miodrag Bajić donijelo je, 28.11.2018., Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Ilića, Kremenovića i ostalih pripadnika MUP RS, iako nikakvu istragu nisu ni sproveli.

Matijević je zvao Kremenovića, ovaj izvještavao Ilića. I ta komunikacija odvijala se oko podneva 25.03.

Matijević je pozivao Kremenovića iz obdukcione sale nekoliko puta, a Kremenović nakon toga Ilića.

Naglašavam da posjedujem dokaze za navedeno, kao što posjedujem i dokaze o tome kako je tačno išla viber prepiska (slane slike podmetnutih predmeta) od obdukcione sale, 25.03., u kojoj je obdukavno tijelo Davida Dragičevića, pa do Đorđa Rađena, čija je kuća navodno opljačkana i koji je jedan od najznačajnijih saučesnika u Likvidaciji Davida Dragičevića.

Đorđe Rađen

Naglašavam da kuća nije ni obijena, kamoli opljačkana, već da je iz nje iznijet dio predmeta i podmetnut u džepove već Likvidiranog Davida Dragičevića.

Iako tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i Zorica Baroš posjeduju svu dokumentaciju, koja dokazuje da je Iliću i njegovim podređenim, kao i pripadnicima PU Banjaluka, 25.03. bilo važnije “dokazati” da je David pljačkaš, a ne saznati da li je Ubijen, nisu ništa preduzeli na privođenju odgovornih.

Vratimo se viber porukama. Predmete podmetnute u džepove Ubijenog Davida slikao je inspektor Siniša Kojdić.

Kojdić je uposlen u Odsjeku za seksualne i krvne delikte PU Banjaluka. On i Matijević dokaz su sprege Željka Spasojevića, tadašnjeg načelnika PU Banjaluka, Darka Novkovića, tadašnjeg načelnika Sektora krim policije PU Banjaluka, sa Ilićem.

Kojdić je te fotografije slao inspektorki Adrijani Banika, koja ih je proslijedila Dušku Purišiću, tadašnjem zamjeniku PS “Lauš” (Purišić je kasnije smijenjen, “zbog propusta”); Purišić je slike iz obdukcione sale, na kojima su se nalazili i predmeti podmetnuti u Davidove džepove, proslijedio inspektoru PS Lauš Bojanu Karanoviću, a ovaj Đorđu Rađenu, koji je potvrdio da je riječ o predmetima, navodno ukradenim iz njegove kuće.

Bila je to “igra” kako bi Ilić sutradan, 26.03., na zločinačkoj pres konferenciji lažno optužio Davida Dragičevića da je “pojeo burek, opljačkao kuću i pao u kanalizaciju Crkvena, gdje se i utopio”.

Video “dokaze” za njegove zločinačke tvrdnje nisu dostavili iz MUP RS, već mu ih je “dodao” Đorđe Rađen, što sam već objavio.

Svi ti dokumenti i dokazi su u posjedu Tužilaštva, ali ni dalje se ne dozvoljava nikakva istragu niti privođenje bilo koga od pomenutih u ovom tekstu, kao i drugih lica koja se dovode u vezu sa ubistvom Davida Dragičevića i/ili prikrivanjem dokaza i saučesništva u zataškavanju.

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine. Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Komentari

Autor: Slobodan Vasković

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.