GPBiH

Francuz lišen slobode zbog krijumčarenja državljana Turske

granicna_policija_bih ilustraicija (1)

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “krijumčarenje osoba”, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Brčko, 29. novembra 2021. godine, lišili su slobode državljanina Republike Francuske, uhvaćenog u pokušaju krijumčarenja četvero državljana Republike Turske, koji su pokušali preći državnu granicu s pasošima Turske, a koji su glasili na tuđa imena, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćila Granična policija BiH, otkriveni su graničnom kontrolom vozila Audi, nacionalnih oznaka Francuske, na Međunarodnom graničnom prelazu Brčko.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “krijumčarenje osoba”, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Daljnjim operativnim radom i provjerama, pripadnici ove jedinice su došli do stvarnog identiteta osoba te je utvrđeno da se radi, također, o državljanima Turske koji su nosioci drugih identifikacijskih podataka. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.