Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

protest u konjicu

Zdravstveni radnici: Plaće ili totalna blokada puta M17 i kantonalnih institucija

protest zdravstvenih radnika konjic (2)

Do protesta je došlo zbog nezadovoljstva medicinskih radnika zbog blokiranih računa Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu

”Ukoliko radnici do sutra ili prekosutra ne prime plaću idemo u totalnu blokadu puta M17, i blokadu institucija u Mostaru, prije svega Porezne uprave”, poručili su doktori medicine i stomatologije Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu, javlja Bljesak.

Nezadovoljni zbog kašnjenja plaća i blokade računa 60 radnika ovih zdravstvenih ustanova, baš kao što su ranije najavljivali, održali su u utorak prosvjednu šetnju i privremenu blokadu puta M17 u mjestu Drecelj kod Konjica. Prosvjednici su istaknuli kako je blokiranje isplate plaća radnicima u Općoj bolnici Konjic koji se svakodnevno bore s pandemijom koronavirusa ravno ”ratnom zločinu”.

”Svi oni koji su odgovorni za ovaj zloćin, a to je zločin protiv čovječnosti i protiv ovih ljudi koji ovdje bore se svakodnevno za živote naših građana zaslužuje svaku osudu”, poručili su. Jos jednom pozvali su sve one koji su odgovorni da povuku odgovarajuće poteze te da se odblokira račun Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjic. Ukoliko se to ne dogodi, napominju, poduzet će sve daljnje mjere, uključujući i totalnu blokadu M17.

Podsjetimo, do protesta je došlo zbog nezadovoljstva medicinskih radnika zbog blokiranih računa Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu.

Zdravstveni radnici traže povećanje tranše ovim dvjema institucijama te deblokiranje računa i isplatu plaća za kolovoz.