Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUP: Nikšićevi navodi neutemeljeni i tendenciozni

nermin-niksic-ak-26-874×492

Federalna uprava policije (FUP) oglasila se danas saopćenjem za javnost povodom istupa zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nermina Nikšića, demantirajući njegove tvrdnje.

– Povodom javnog istupanja zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Nermina Nikšića, u okviru kojeg je iznio tvrdnje da se u Federalnoj upravi policije vrši nezakonito prisluškivanje telefonskih brojeva, kao i druge neutemeljene ocjene u vezi s tim, Federalna uprava policije obavještava javnost da su svi navodi Nermina Nikšića neutemeljeni, tendenciozni i opetovano provokativno interpretirani – navodi se u saopćenju.

Iz FUP-a ističu da je njihova Jedinica za profesionalne standarde izvršila određene provjere radi utvrđivanja svih činjenica “u odnosu na insinuacije pomenutog zastupnika, kojom prilikom je utvrđeno da sve radnje Federalna uprava policije provodi isključivo u skladu sa zakonom i zakonskim procedurama, a na temelju naredbi pravosudnih institucija”.

– Napominjemo da ovo nije prvi put da Nikšić iznosi neargumentovane tvrdnje o radu u Federalnoj upravi policije, kako bi diskreditovao kako Federalnu upravu policije, tako i rukovodioca ovog organa. Njegov cilj je onemogućavanje kriminalističkih istraga koje provodi ovaj policijski organ u oblasti organiziranog i teškog finansijskog kriminala u Federaciji BiH – navodi se u saopćenju.