Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SARAJEVO

FZ MIO/PIO: Savjetodavni dani za osiguranike koji su zaposleni u Austriji

novčana pomoć penzioneri potvrda
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Ilustracija

Iz Zavoda su pozvali sve zainteresirane osiguranike i korisnike da dođu na savjetodavne dane na kojima će savjetnicima iz područja mirovinskog osiguranja moći postavljati pitanja vezana za ostvarivanje prava, te dobiti potrebne informacije

Federalni zavod za penzijskog i invalidsko osiguranje u saradnji sa nositeljem penzijskog osiguranja iz Republike Austrije (Pensionsversciherungsanstalt) organizira Međunarodne savjetodavne dane za osiguranike koji su zaposleni, odnosno samozaposleni u R. Austriji, koji će se održati 7. maja u zgradi Federalnog zavoda za MIO/PIO Sarajevo, u terminu od 9 do 16 sati te 8. maja od 9 do 12 sati.

Iz Zavoda su pozvali sve zainteresirane osiguranike i korisnike da dođu na savjetodavne dane na kojima će savjetnicima iz područja mirovinskog osiguranja moći postavljati pitanja vezana za ostvarivanje prava, te dobiti potrebne informacije.

“Molimo da svoj termin za sudjelovanje na savjetodavnim danima u Sarajevu prethodno dogovorite putem telefona  033 723 218 ili putem maila: dzejna.mumdzic@fzmiopio.ba”, poručili su.