Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

teslić

Gatari koja je ženi prevarom uzela 10.000 KM određen pritvor

doboj (1)

U saopštenju se navodi da je osumnjičena u četvrtak, 11. juna, oko 12.30 sati došla do porodične kuće oštećene J.R. u Tesliću, nudeći joj na prodaju stvari, a potom joj ponudila seansu gatanja

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Tesliću odredio je jednomesečni pritvor ženi čiji su inicijali P.Đ. /37/ iz Bogatića u Srbiji zbog sumnje da je gatanjem oštetila ženu u Tesliću za iznos veći od 10.000 KM, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

U saopštenju se navodi da je osumnjičena u četvrtak, 11. juna, oko 12.30 sati došla do porodične kuće oštećene J.R. u Tesliću, nudeći joj na prodaju stvari, a potom joj ponudila seansu gatanja.

Tom prilikom je od oštećene oduzela određenu količinu novca i za sebe protivpravno prisvojila imovinsku korist koja prelazi iznos od 10.000 KM.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja opravdane bojazni od opasnosti od bjekstva, s obzirom da osumnjičena ima državljanstvo druge države, a riječ je o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od dvije do deset godina, navodi se u saopštenju.

Iz dobojske Policijske uprave ranije je saopšteno da je lice P.Đ.,u utorak, 16. juna, uhapšeno na graničnom prelazu Popovi, kod Bijeljine, na osnovu raspisa teslićke policije zbog teške krađe.