stigao u vijećnicu

Gazda Aluminijuma poslao paket, gradonačelnica Sarajeva odmah pozvala policiju

Benjamina Karić
FOTO: A. Kajmović/Fena
Benjamina Karić

“Trenutno su na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS koji sprovode istražne radnje”

Na adresu Vijećnice danas je stigao paket Amira Gross Kabirija naslovljen na gradonačelnicu Benjaminu Karić sa zastavom i šalom Izraela i porukom: “Nećemo zaboraviti ni oprostiti”.

Objavila je to gradonačelnica Karić na svom Twitter profilu, uz poruku da Kabiri svojim podmuklim metodama nastavlja svoje pritiske i prijetnje.

“Trenutno su na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS koji sprovode istražne radnje. Želim ovom prilikom da se zahvalim FUP-u i MUP-u KS koji su koordinisano reagovali odmah. Svoju prijavu protiv Amira Grossa Kabirija upotpunit ću pošiljkom koju sam zaprimila.”

Karić je dodala da vjeruje u u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu i njene institucije.

“Vjerujem u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu i bilo kakvi pokušaji zastrašivanja neće me uplašiti. Ja sam gradonačelnica grada koji je izdržao opsadu i moja je obaveza, prema građanima ovog herojskog grada, da ne pokleknem pred prijetnjama”, napisala je Karić.

Podsjećamo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnijela je prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Gross Kabirija.

“Jučer sam bila primorana podnijeti prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Gross Kabirija. Naime, već nekoliko mjeseci žrtva sam konstantnog i skoro svakodnevnog uznemiravanja od strane pomenute osobe”, kazala je tada Karić.

Predsjednik Abraham grupe i izvršni direktor Aluminija nakon prijave poručio je:

“Korištenje državnih institucija za ušutkavanje legitimne kritike je odlika diktature, a BiH je demokratija. U pokušaju da me spriječi u iznošenju mišljenja, Benjamina Karić koristi svoju političku poziciju da me zatvori. Neće uspjeti”, napisao je Kabiri.