Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gdje je sada Dodikov lobista iz Izraela koji zarađuje više od Netanyahua?

livaja

Na mail adresu online magazina Fokus.ba stiglo je otvoreno pismo Nikole Jovanovića koji na ovaj način želi iskazati svoje neslaganje sa politikom koju u RS-u sprovodi vladajući SNSD. Otvoreno pismo prenosimo u cjelosti:

“U sedmicama u kojima se nagovještavaju novi pritisci bilo je za očekivati da enormno plaćeni lobisti vladajućeg SNSD-a barem oglase. Posebno je vidno odsustvo jednog koji je u reprizama i u megalomanskom stilu prisutan u medijima koje kontroliše vlast RS – Arije Livne, 95-godišnjeg Izraelca porijeklom iz Novog Sada.

U više navrata su hodočasne grupe tokom posljednih praznika pokušavale da stupe u kontakt sa “predstavništvom RS u Jerusalimu”, bez ikakvog uspijeha. Telefoni ne odgovaraju, a adrese nema, kancelarija naprosto ne postoji! U Službenom Glasniku RS u u medijima više je puta pisano o budžetima predstavništava RS po svijetu.

Da bi cijela lakrdija imala i tragikomičan prizvuk, kako ovaj stranac, koji protežira zapošljavanja po Banjaluci, može može da lobira ukoliko čak i ne govori engleski jezik?

 

Slijedi da Livne prima nepojmljivih 17.000 eura mjesečno! Dakle 204.000 eura godišnje, pa sad sami sračunajte koliko je inkasirao tokom dvadesetak godina postojanja ovog “predstavništva”. Zvuči nevjerovatno, ali budžet Livnea je veći od plate premijera Izraela Netanijahua, (Bruto dohodak 43.952 šekela, neto 15.027 šekela, 4.3348 šekela je 1 euro: http://www.themarker.com/misc/1.596011), a sve to na račun budžeta RS.

Da bi priča bila još sumanutija, investicija iz Izraela, tokom cijelog perioda Livneovog predstavljanja nema, obim trgovinske razmjene je sraman, baš kao i turizma. Iz nebrojenih gostovanja Livnea po medijima RS dalo bi se zaključiti da pro bono i putem međunarodnih jevrejskih organizacija moćno spašava RS.

Da bi cijela lakrdija imala i tragikomičan prizvuk, kako ovaj stranac, koji protežira zapošljavanja po Banjaluci, može može da lobira za RS u američkim krugovima ili u jevrejskim međunarodnim organizacijama, ukoliko čak ne govori engleski?

Možemo se samo zapitati šta Izraelci sa kojima stupi u kontakt misle o Srbima iz BiH ako ih takav predstavlja, odnosno u podsmjehu dok trljaju rukama onih koji su se zabavili jadima RS. Livneovo ime je već vezano za više neistraženih afera, poput prodaje hidroelektrana, savjetovanja predaje jasenovačke Arhive, te nedavnih neregularnosti oko Jevreskog kulturnog centra u Banjaluci.

Konačno, koliko je djece moglo biti školovano ili penzija isplaćeno dok je ovaj ‘humanista’, kako sebe voli nazivati, bez milosti gulio najsiromašniju zemlju regiona, koja se poradi toga zaduživala i nastavlja se dalje zaduživati?”.