Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Talibani u zgradi parlamenta spriječili imenovanje novog ministra obrane

22/06/2015

Dok se održavala sjednica glasna eksplozija potresla je u ponedjeljak zgradu afganistanskog parlamenta na kojoj su razbijeni prozori i ubrzo nakon toga čula se pucnjava.

Televizija je uživo prenosila zasjedanje iz zgrade koja je u zapadnom dijelu Kabula kad se zbila eksplozija.

Odgovornost za teroristički napad na zgradu parlamenta preuzeli su talibani, prenosi AFP, a napad se dogodio u trenutku kad je parlamentu trebao biti predstavljen kandidat za budućeg ministra obrane te zemlje.

“Nekoliko mudžahedina ušlo je u zgradu parlamenta, u toku je oružana borba”, objavio je na Twitteru glasnogovornika talibana Zabihulah Mudžahid. – Napad se dogodio u vrijeme predstavljanja novog ministra obrane, dodao je. – To je bila snažna eksplozija koja je potresla zgradu i razbila prozore. Sad smo na sigurnom, kazao je zastupnik Šukrija Barekzai.

Afganistanski dužnosnici nisu mogli potvrditi da su talibani ušli u zgradu parlamenta, a zasad nema niti izvještaja o žrtvama.

– Imamo prijavu o eksploziji i krećemo na mjesto događaja, rekao je glasnogovornik kabulske policije, Ebadulah Karimi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.