Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član SDS-a

Glamočak o sjednici NSRS: Od navodne zaštite nacionalnih interesa do jagnjića i prasića

nsrs

Podsjetio je da SNSD već godinama koristi Narodnu skupštinu RS u stranačke svrhe i godinama urušavaju dignitet te institucije

Jedini povod posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) je nemogućnost Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da formira vlast u Vijeću ministara – kazao je član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) Nedeljko Glamočak.

Smatra da nije postojala iskrena volja SNSD-a za srpskim jedinstvom, već je Skupština pretvorena u rijaliti, a građani su u javnom prenosu mogli da čuju priču “od navodne zaštite nacionalnih interesa do jagnjića i prasića”.

– U predloženim materijalima SDS je toliko ocrnjena, najteže nego što je iko u svom njenom istorijskom periodu kvalifikovao njen rad, do te mjere da se definiše kao zločinačka organizacija. Predsjednik Mirko Šarović i bivši predsjednik Mladen Bosić se u izvještaju navode u jednom ružnom kontekstu – istakao je Glamočak.

Podsjetio je da SNSD već godinama koristi Narodnu skupštinu RS u stranačke svrhe i godinama urušavaju dignitet te institucije.

– Godinama su najavljivali referendume, vraćanje nadležnosti koje su oni predali, što su i priznali na zasjedanju, reforme pravosuđa i odbacivanje odluka visokih predstavnika… Posljednja slična sjednica je rezultirala držanjem u ladici oduke o referendumu o sudu i tužilaštvu skoro dvije godine, bez objavljivanja u službenom glasniku, da bi na kraju odluka sramno bila povučena – rekao je Glamočak.

Istakao je da nijedan zaključak ne odražava političko jedinstvo RS, već treba da služi u dnevno političke svrhe stranaka koje su kreirale zaključke te da su zaključci neiskreni, konfuzni, neprovodivi.

– Ova sjednica je imala za cilj zaštitu Vlade RS i zaštitu politike lažnog patriotizma SNSD-a. SDA i HDZ godinama su birale SNSD za svoje partnere jer znaju da tamo sjede kvazipatriote – rekao je član Predsjedništva SDS-a.