Istražne radnje u toku

Glavna tužiteljica Gordana Tadić sastala se s majkom Davida Dragičevića

tadic-radanovic-tuzilastvobih

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine provodi u okviru predmeta stradanja Davida Dragičevića u mjesecu martu 2018. godine

Majka stradalog Davida Dragičevića, Suzana Radanović, boravila je u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, gdje se sastala sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, kao i zamjenicom glavnog tužitelja Ozrenkom Nešković, koja sa svojim timom postupa u navedenom predmetu.

Suzana Radanović, je upoznata sa provedenim aktivnostima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužiteljstva u Banja Luci i Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske.

S obzirom da je Sud Bosne i Hercegovine, koncem jula donio rješenje, kojim su odbili dati suglanost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić o nepoduzimanju kaznenog gonjenja Radanović Suzane, navedena će tijekom današnjeg dana, dati svoj iskaz u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, u svojstvu svjedoka-oštećene u navedenom predmetu.

U ovom predmetu Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine aktivno poduzima radnje dokazivanja u više segmenata, u cilju otkrivanja svih propusta koji su doveli do neefikasne istrage stradanja Davida Dragičevića, o čemu je nedavno i Ustavni sud Bosne i Hercegovine, donio odluku utvrdivši povredu ustavnih prava roditelja Davida Dragičevića na djelotvornu istragu.

Intenzivan rad na ovom predmetu se nastavlja, poduzima se više istražnih radnji, te će rezultati poduzetih aktivnosti, biti vidljivi u javnosti u narednom periodu, kaže se u saopćenju za javnost Tužilaštva BiH.