Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GO HDZ-a BiH održao sjednicu o sigurnosti u Gradu Mostaru

mostar-antifasisti-policija-4

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana je XIV. redovna (tematska) sjednica mostarskog Gradskog odbora HDZ-a BiH na temu „Sigurnosno stanje u Gradu Mostaru“.

Kako je priopćeno iz te stranke, izvjestitelj na navedenu temu bio je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda.

Naglašeno je kako su preventivne aktivnosti policije podignute na najviši nivo, a prema statističkim pokazateljima za 2016. godinu svi parametri vezani za stanje sigurnosti imaju stopu opadanja, osim saobraćajnih nesreća, ali i kod njih je, kako se navodi, 31 posto manje poginulih.

Gradski odbor je analizirao i raspravljao o pojavama općeg kriminaliteta, javnom redu i miru te sigurnosti u saobraćaju u Gradu Mostaru.

Istaknuto je kako su u okviru sprječavanja i rješavanja djela iz općeg kriminaliteta i saobraćajnih prekršaja poduzete aktivnosti podizanja stanja sigurnosti na još viši nivo te ukupno bolje nivoe opremljenosti policije.

Gradski odbor, kako je navedeno, daje punu potporu svim policajcima koji savjesno i pošteno rade svoj posao u skladu sa zakonima i pravilima, uz istaknutu poruku kako svi moraju biti jednaki pred zakonom.

Također, izražena je podršku i radu Ministarstva unutarnjih poslova HNK-a, uz obvezu kontinuirane saradnje i praćenja sigurnosti u Gradu Mostaru, stoji u priopćenju.