Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GO SDP Bihać pokreće humanitarnu akciju “Zajedno”

bihac

Gradska organizacija SDPBiH Bihać pokreće humanitarnu akciju “Zajedno” i poziva sve članove, simpatizere i građane da svojim prilozima u hrani i ostalim živežnim namirnicama, te higijenskim potrepštinama, pomognu onima kojima je to najpotrebnije, da prežive zimu.

Humanitarni prilog se može dostaviti u prostorije GO SDPBiH Bihać od danas, svakim radnim danom, od 9.00 do 14.00 sati.

“Namjera nam je da se ovom akcijom kao istinski socijaldemokrati solidarišemo sa svojim sugrađanima, da oni koji to mogu, u okviru svojih mogućnosti, pomognu onima lošijeg imovinskog stanja, da stalno imamo na umu da li je naš komšija otišao leći gladan”, kaže se u saopćenju.

U GO SDP Bihać smatraju da se ne treba baviti drugim političkim aktivnostima, “dok smo svjesni činjenice da zbog nečijeg nemara ima naših sugrađana koji na počinak idu praznog stomaka“.

Apeliraju da se osigura jedinstvo, ali jedinstvo svih građana BiH i traže da se postigne jedinstvo u kvaliteti života i ishrane, u uslovima školovanja za našu djecu, u kvaliteti zdravstvene zaštite, jedinstvo u uslovima stanovanja.

Ponukani sve učestalijim zahtjevima i potrebama sugrađana da im se osigura humanitarna pomoć u hrani i ostalim živežnim namirnicama, GO SDPBiH Bihać u narednom periodu će svoje političke aktivnosti, sve dok traje zima i sve dok pojedini građani razmišljaju i muku muče kako preživjeti zimu, usmjeriti na humanitarni rad, saopćila je Pres-služba GO SDPBiH Bihać.