Godišnje finansijske izvještaje stranke dužne dostaviti do 31. marta

BiH

izbori2333

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine podsjetila je političke stranke da su u skladu sa odredbama člana 12. stav (1) i stav (3) Zakona o finansiranju političkih stranaka dužne da do 31. marta Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine dostave godišnji finansijski izvještaj za 2015. godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Godišnji finansijski izvještaj podnosi se na obrascima propisanim Pravilnikom o godišnjim finansijskim izvještajima političkih stranaka, a obrasci se mogu preuzeti na web stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (www.izbori.ba).

U skladu sa članom 4. stav (2) Pravilnika o godišnjim finansijskim izvještajima političkih stranaka političke stranke imaju obavezu da uz godišnji finansijski izvještaj za 2015. godinu dostave i kopiju godišnjeg obračuna (završnog računa) ovjerenog od nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini.

Također, u skladu sa članom 4. stav (1) Zakona o finansiranju političkih stranaka potrebno je da političke stranke dostave i Program utroška sredstava za 2016. godinu, te kopiju rješenja o registraciji političke stranke kod nadležnog suda, odnosno kopiju izvoda iz sudskog registra.