BiH

sud bih

Goran Salihović i Rifat Konjić nisu se pojavili na današnjem ročištu

23/11/2021
FOTO: N1

Predsjedavajući Sudskog vijeća Jasenko Ružić je rekao da “nema nikakvu obavijest da nisu pristupili optuženi i njegov branilac”

Suđenje bivšem glavnom tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine Goranu Salihoviću odgođeno je jer se optuženi i njegov branilac Rifat Konjić nisu pojavili na današnjem ročištu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Jasenko Ružić je rekao da “nema nikakvu obavijest da nisu pristupili optuženi i njegov branilac”.

“Prošli put je suđenje bilo odgođeno zbog visoke temperature i sumnje na COVID”, kazao je Ružić.

Goranu Salihoviću je na teret stavljeno da je od februara 2013. do 28. septembra 2016. godine iskoristio službeni položaj, postupao suprotno propisima i pribavio korist u iznosu preko 80.000 konvertibilnih maraka (KM). Prema optužnici, Salihović je bio upoznat s Pravilnikom Vijeća ministara BiH o korištenju sredstava za reprezentaciju s limitom od 20.000 KM godišnje, ali je svjesno postupao drugačije.

Sud je donio rješenje da će naredno ročište biti održano 22. decembra, do kada će optuženi i njegov branilac morati opravdati izostanak.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.