Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Govedarica: Milioni iz Bobar banke izneseni kao u filmu

560187ea-cc04-46ae-a780-4de90a0a0a80-vukota-govedarica-cmss-preview

Predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegovi poslušnici imaju jedno pravilo koje glasi: Kada treba stvariti ličnu i partijsku korist, onda ne treba voditi računa koliku štetu treba napraviti Republici Srpskoj i srpskom narodu, izjavio je u intervjuu za današnje Oslobođenje predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

– Tragom tog načela, takva politička strategija ima dva zadatka. Prvi je proizvodnja unutrašnjih neprijatelja i buđenje strahova među građanima kako je RS ugrožen na svaki način, što je veoma opasno jer se na taj način stvara podijeljeno društvo. Drugi zadatak Dodikove strategije je finansijski ugroziti i prezadužiti RS, kako bi se po svaku cijenu kupovao socijalni mir. I pored toga, evidentna je socijalna nepravda koja već pokazuje znakove nezadovoljstva – kazao je Govedarica.

Smatra da Vlada Republike Srpske nema politiku, da se njena politika svela “na princip od danas do sutra”.

– To je vlada koja u kontinuitetu proizvodi budžetski deficit, rast spoljnog i unutrašnjeg duga, stvara preglomaznu administraciju u kojoj je privredi uskraćen povoljan poslovni ambijent, što za posljedicu ima veliki stepen sive ekonomije. Javna preduzeća su postala hronični gubitaši, fondovi su prazni… Pošto nema odgovor na nagomilane društvene probleme koje je sam stvorio, Dodik je zauzeo strategiju: Proizvodnja strahova kod naroda da postoje ljudi u RS-u koji rade za račun Izetbegovića i drugih. Gadi mi se ta priča – kaže Govedarica.

Lider SDS-a očekuje da pravosuđe počne da radi posao za koji je plaćeno.

– Činjenica je da su propale tri banke u Republici Srpskoj i da je izvučen veliki novac, a da niko nije još odgovarao. Iz Bobar banke je iz trezora izneseno 10 miliona maraka, što možete vidjeti samo u filmovima. Kupovina čuvene vile na Dedinju je vidljiva golim okom. Mnoge afere su do sada zataškavane na razne načine, prije svega kao posljedica spoljnjeg uticaja na pravosuđe. Stiče se utisak da je u posljednje vrijeme državno Tužilaštvo mnoge stvari pokrenulo sa mrtve tačke. Nadam se da se ne varam – rekao je, između ostalog, Govedarica za “Oslobođenje”.