BiH

Član SDS-a

Govedarica o “slučaju ikona”: Dodik je nekoga htio debelo da prevari

17/01/2021

Dodik bi trebao javnosti da kaže zašto ikonu koju je dobio od nekoga koga ne poznaje, nije diplomatskim kanalom vratio u Rusiju

Član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica kaže da izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kako mu je jedan čovjek koga ne može nazvati ni poznanikom a koji je živio 25 godina negdje u Rusiji poklonio spornu ikonu, o kojoj se govori u javnosti već mjesec dana, te kako je lično njemu zavještao da se ikona vrati u Rusiju, predstavlja jedan potpuno nov momenat kod Dodika.

“On je definitivno izgubio osjećaj za kreativnost u mnogo čemu pa i u izrečenim lažima”, naglašava Govedarica u izjavi BN TV .

Pokušavam da zamislim, kaže Govedarica, kako je i gdje jedan skoro pa nepoznat čovjek po Dodiku, njemu prišao i darovao ga ikonom koja je stara 300 godina zahtijevajući od njega da je vrati u Rusiju.

“Dodik bi trebao javnosti da kaže zašto ikonu koju je dobio od nekoga koga ne poznaje, nije diplomatskim kanalom vratio u Rusiju? O tome naravno, nije imao potrebu upoznati cjelokupnu javnost. Zašto se odlučio da ikonu uruči ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu kao svoj lični dar njemu jer je sporna ikona u javnosti upravo tako i predstavljena”, naglašava Govedarica.

Logika je, kaže on, vrlo jednostavna. Ili je Dodik imao namjeru da prevari tog nekog famoznog neznanca kako bi u stvari tuđom porodičnom ikonom fascinirao gospodina Lavrova ili sada nekom animiranom pričom pokušava da prevari sve nas koji se stidimo svega toga što je Dodik javnosti Republike Srpske priuštio.

“Kako god uzmemo u obzir, Dodik je nekoga htio debelo da prevari, ili neznanca koji je zavještao da se njegova porodična ikona vrati u riznice ruske kulture ili gospodina Lavrova kome je pred cjelokupnom javnosti rekao kako ga daruje relikvijom koja je stara 300 godina a gdje je lako zaključiti da je ikona neprocjenjive vrijednosti”, kazao je Govedarica.

Komentari

Autor: BNTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.