Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Građani BiH o posjeti članova Predsjedništva BiH Beogradu: Još jedna partija pokera

22/07/2015

Zaboraviti prošlost, osvrnuti se ka budućnosti. Jednoglasna je ocjena u Bosni i Hercegovini da su poruke državnika sa obje strane Drine pozitivne, ali se ostavlja i sumnja da će ovakva atmosfera dugo trajati – piše N1.

“Na temelju iskustva godinama želim podsjetiti na onu koju je Crnjanski davno rekao: “Lišće i perje vjetar nosi.” Nadam se da to neće biti ovoga puta”, rekao je Ranko Mavrak.

Pojedini analitičari su stanovišta da je susret u Beogradu samo jedan u nizu pokušaja stavljanja prošlosti pod tepih, do nekih novih razloge za verbalne sukobe.

“Izetbegović i Vučić izgledali su tokom ove posjete kao pajaci koji su nakon verbalnih duela sjeli da odigraju još jednu partiju pokera pred svojim biračkim tijelima”, smatra Enver Kazaz.

Iz Banje Luke i Sarajeva različiti pogledi na posjetu.

Građani u Banjoj Lucii kažu: “Vjerujem u dobre namjere srpskog i hrvatskog člana Predsjedništva, ali u bošnjačkog ne.”, “Nisam baš siguran u ljubav između BiH i Srbiju. Ivanić je naš predsjednik, a u Bakira Izetbegovića nisam baš siguran u tu ljubav.”

Neki od stanovnika glavnog grada BiH su poručili: “Bez obzira na različita tumačenja, iz Beograda je odaslana poruka zajedničke budućnosti i saradnje. Ponovo su potencirani regionalni projekti na kojima treba raditi. Najavljena je i zajednička sjednica Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH. Sve se to moglo čuti i ranije, ali je izostala realizacija.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.