Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Zvizdić: Okvirnu saobraćajnu politiku BiH treba usvojiti

22/07/2015

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je obraćajući se poslanicima Predstavničkog doma državnog parlamenta, tokom rasprave o Prijedlogu odluke o usvajanju Okvirne saobraćajne politike BiH za period od 2015. do 2030. godine, kazao da taj dokument treba usvojiti.

Po njegovim riječima, usvajanje te politike omogućava pristup svim administrativno, tehničko i finansijskim kapacitetima koje pruža EU kroz projekt transportnog povezivanja zemalja zapadnog Balkana i kroz za to namjenski kreiranu „connectivity agendu“.

– Riječ je o jednoj politici koja daje samo osnovne smjernice transportne politike i koja u vezi sa projektima koji su već kandidirani i prihvaćeni unutar osnovne, a onda i proširene transportne mreže za BiH i za zemlje zapadnog Balkana, nas stavlja u poziciju da možemo dobiti vrlo kvalitetna i kreditna, ali i velike iznose grant sredstava koji će nam omogućiti izradu prijekta tehničke dokumentacije i kontinuitet nastavka izgradnje bitnih transportnih pravaca u BiH – kazao je Zvizdić.

Poslanici su obavili raspravu o Okvirnoj saobraćajnoj politici BiH, a o njoj će se izjašnjavati nakon što završe raspravu i o preostalim tačkama dnevnog reda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.