Građani BiH reklamiraju proizvode “Dite” (VIDEO)

BiH

Untitled-3

Kako je jučer objavljena vijest o radnicima tuzlanske “Dite” koji su samoinicijativno pokrenuli proizvodnju, te na taj način odlučili spasiti fabriku i svoja radna mjesta, tako je i počela gromoglasna podrška cijele BiH da u svojoj nakani i uspiju.

U akciju su se uključili i poznati aktivisti, kulturnjaci i komentatori društveno-političkih prilika u našoj zemlji.

Poznati bh. umjetnik Damir Nikšić je snimio čak i reklamu u kojoj poziva bh. građane da kupuju “Ditine” proizvode i tako doprinesu spašavanju ovog posrnulog giganta.

“Ko ne kupi Ditu…”, slikovit je Nikšić u svojoj reklami.

Korisnici društvenih mreža u BiH, posebno Facebooka, reklamiraju “Ditine” proizvode pozivajući na solidarnost prema njenim radnicima.

Podsjetimo, radnici “Dite” su ponovo jučer pokrenuli mašine i tako udahnuli novi život posrnulom privrednom gigantu uništenom lošom privatizacijom.

“Optuživali su nas da smo prodali mašine, a činjenica je da su htjeli da nas izbace i prodaju mašine i zemljište. Ovih smo dana oprali pogone i podmazujemo mašine, a trenutno od starih sirovina proizvodimo tečni deterdžent za pranje šporeta “Gril”, te “Bronho cijev” i “Fas”, rekao je Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata “Dite”.

[quote_box_left]Radnici koji kontrolišu proizvodnju i pakuju deterdžente ne kriju optimizam da će fabrika krenuti naprijed, iako će se sudbina industrije deterdženata u Tuzli znati nakon 30. juna ove godine[/quote_box_left]

Radnici koji kontrolišu proizvodnju i pakuju deterdžente ne kriju optimizam da će fabrika krenuti naprijed, iako će se sudbina industrije deterdženata u Tuzli znati nakon 30. juna ove godine.

“Tada će se održati Skupština povjerilaca i bit će donesena konačna odluka o tome šta će biti sa fabrikom i sa radnicima. Nije teško upaliti mašine i pokrenuti proizvodnju. Nama treba ozbiljan kupac, koji će obezbijediti materijal, jer kada plasiramo pet tona deterdženta za suđe na tržište, šta ćemo onda? Sada radimo sa starim zalihama, ali bez sirovine nema ni proizvodnje, riječi su Mehmedovića.

A kako su se nekada reklamirali “Ditini” proizvodi, prije svega jedan od njenih najjačih brendova “Arix” sjetit ćete se kada pogledate nekada popularnu reklamu.