Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Građani BiH reklamiraju proizvode “Dite” (VIDEO)

09/06/2015

Kako je jučer objavljena vijest o radnicima tuzlanske “Dite” koji su samoinicijativno pokrenuli proizvodnju, te na taj način odlučili spasiti fabriku i svoja radna mjesta, tako je i počela gromoglasna podrška cijele BiH da u svojoj nakani i uspiju.

U akciju su se uključili i poznati aktivisti, kulturnjaci i komentatori društveno-političkih prilika u našoj zemlji.

Poznati bh. umjetnik Damir Nikšić je snimio čak i reklamu u kojoj poziva bh. građane da kupuju “Ditine” proizvode i tako doprinesu spašavanju ovog posrnulog giganta.

“Ko ne kupi Ditu…”, slikovit je Nikšić u svojoj reklami.

Korisnici društvenih mreža u BiH, posebno Facebooka, reklamiraju “Ditine” proizvode pozivajući na solidarnost prema njenim radnicima.

Podsjetimo, radnici “Dite” su ponovo jučer pokrenuli mašine i tako udahnuli novi život posrnulom privrednom gigantu uništenom lošom privatizacijom.

“Optuživali su nas da smo prodali mašine, a činjenica je da su htjeli da nas izbace i prodaju mašine i zemljište. Ovih smo dana oprali pogone i podmazujemo mašine, a trenutno od starih sirovina proizvodimo tečni deterdžent za pranje šporeta “Gril”, te “Bronho cijev” i “Fas”, rekao je Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata “Dite”.

[quote_box_left]Radnici koji kontrolišu proizvodnju i pakuju deterdžente ne kriju optimizam da će fabrika krenuti naprijed, iako će se sudbina industrije deterdženata u Tuzli znati nakon 30. juna ove godine[/quote_box_left]

Radnici koji kontrolišu proizvodnju i pakuju deterdžente ne kriju optimizam da će fabrika krenuti naprijed, iako će se sudbina industrije deterdženata u Tuzli znati nakon 30. juna ove godine.

“Tada će se održati Skupština povjerilaca i bit će donesena konačna odluka o tome šta će biti sa fabrikom i sa radnicima. Nije teško upaliti mašine i pokrenuti proizvodnju. Nama treba ozbiljan kupac, koji će obezbijediti materijal, jer kada plasiramo pet tona deterdženta za suđe na tržište, šta ćemo onda? Sada radimo sa starim zalihama, ali bez sirovine nema ni proizvodnje, riječi su Mehmedovića.

A kako su se nekada reklamirali “Ditini” proizvodi, prije svega jedan od njenih najjačih brendova “Arix” sjetit ćete se kada pogledate nekada popularnu reklamu.

Komentari

5 Comments

 1. Dino

  09/06/2015 at 14:33

  I ja bih rado kupovao naše proizvode. Medjutim, nemoguće da naši proizvodi budu najskuplji u regionu. Onda mi je isplatnije uzeti i čokoladu iz susjednog entiteta da ne govorim države Srbije nego naš "brend" gdje čokolada nije ni 100grama nego 90 grama (kradu nas 10 grama) a znatno skuplja od susjeda.

 2. Irma

  09/06/2015 at 16:05

  Slazem se. Medjutim, moje misljenje je veze nema sto je skupo, neka bude skupo, ali barem neka pruze kvalitet.

 3. Đani Böhm

  10/06/2015 at 08:28

  Strasno licemjerno. FOKUS.BA reklamira Ditu, pisu clanke i "KAO" pozivaju na domace proizvode,,, a ubise me reklame i sa lijeve i sa desne strane od "DONAT MG".
  Poruka portala fokus.ba bi bila "pusti Tuzlu nek izgori, gradimo Rogasku Slatinu". c c c

 4. rabija

  10/06/2015 at 09:03

  Pa šta ima veze? Njihova glavna zarada je od reklama.

 5. rabija

  10/06/2015 at 09:05

  Ima još jedna stvar. Što ako dobiješ pokvarenbu robu niko ti neće nadomijestiti drugom. Ma kome god se ti žalio! Kod stranih proizvodjača to je već drugačije. Zamijeniš enhelov aparat, kosilicu, kabel, kamoli nešta drugo.
  Isto ovi "naši" kradu na gramaži šečera. Nikad nije 100% 1000gr. a zaradili bi više od nekog stranog proizvodjača šečera gdje makar znaš da češ dobiti svojih 1000gr.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.