Građani BiH sunčanu nedjelju proveli u prirodi

BiH

Građani BiH sunčanu nedjelju proveli u prirodi

Trebević i poznato sarajevsko izletište Vrelo Bosne danas su bili mjesto okupljanja velikog broja ne samo Sarajlija nego i građana sa prostora gotovo cijele države koje je lijepo vrijeme “dovelo” u glavni grad Bosne i Hercegovine, odnosno njegovu okolicu. Temperatura i do 30 stepeni bila je prilika i da veliki broj Sarajlija spas od grada pronađe u okolini Sarajeva.

Roštilj, vožnja biciklom, fijakerom, fudbal samo su neke od aktivnosti kojima su se bavili građani koje smo zatekli na Trebeviću, ali i Vrelu Bosne. Bilo je i onih koji su samo ležali i uživali u prirodnim ljepotama. Svi sagovornici Anadolu Agency (AA) složili su se da ovakva prirodna ljepota postoji samo u Bosni i Hercegovini i nigdje više.

Mirza Babić, student iz Bihaća, na Vrelu Bosne uživa sa prijateljima i roditeljima koji se nalaze u posjeti kod njega.

“Studiram medicinu u Sarajevu. Došao sam sa prijateljima i roditeljima na Vrelo Bosne da se malo odmorimo. Dolazim godišnje dva ili tri puta. Odlično je. Inače, volim prirodu. Pošto smo mi odrasli kraj Une volimo vodu. Čovjek se odmori uz ovo zelenilo i huk vode”, kazao je Mirza.

Lijepo vrijeme je i, istakao je, odmor je za dušu izaći u prirodu nakon fakultetskih obaveza.

Desetogodišnji Samir Torlak sa roditeljima i prijateljima došao je na Trebević gdje, kako je kazao za AA, igra fudbal.

“Super mi je. Igram fudbal. Napravili smo kao neki piknik. Ovo mi je prvi put da sam ovdje i prelijepo mi je. Ovdje mi se sve sviđa, priroda, svjež zrak”, istakao je Samir.

Među današnjim posjetiteljima na Trebeviću je i Stanoje Dimić koji je došao u šetnju sa prijateljem.

“Ne dolazim često, ali danas je lijep dan i iskoristili smo za šetnju. Rođeni sam Sarajlija. Ovo je naša ljepota koje nema nigdje. Ovo je Božija ljepota. Obišao sam Srbiju, Kopaonik, Zlatibor, Crnu Goru, ali ovo, nadomak grada, ne može biti ljepše”, poručio je Stanoje.

Nigdje, kako je kazao, nema kao ovdje.

“To se vidi iz priloženog, ovdje je pola grada”, dodao je Stanoje.