Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građani Sarajeva uživali u prelijepom, sunčanom danu FOTO

sarajevo_lijepo_vrijeme_suncano_4

Glavni grad Bosne i Hercegovine probudio se u još jednom sunčanom danu, a građani Sarajeva danas su pohrlili na ulice i gradske bašte kako bi uživali u suncu prvog dana vikenda i mjeseca aprila, javlja novinar Anadolu Agency (AA).

Današnje sunčano vrijeme neki su iskoristili za šetnju, a neki za prijatan razgovor uz kaficu s prijateljima i porodicom. Ulicom Ferhadijom moguće je vidjeti veliki broj građana iz cijele BiH, kao i mnogo turista iz raznih dijelova svijeta. Prolaznike u Ferhadiji zabavljali su i mladi plesači breakdancea.

Prema informacijama iz Federalnog meteorološkog zavoda, u Bosni i Hercegovini će i sutra preovladavati pretežno sunčano.

Tokom poslijepodneva postepeni porast naoblake, što ponegdje u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne može usloviti pljusak kiše.

Vjetar, slab do umjeren, istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 18 do 24 stepena Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva je moguć pljusak kiše. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.