Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građanski savez: Propast komunalne privrede u Kantonu Sarajevu

vodovod-pucanje-cijevi

Stanje komunalne privrede u Kantonu Sarajevo je najbolji pokazatelj da se Bosna i Hercegovina pretvara u zemlju trećeg svijeta.

Suhe česme i opće stanje infrastrukture i mreže vodosnadbijevanja u Sarajevu, 20 godina nakon rata, najbolja su poruka građanima pred lokalne izbore u oktobru šta mogu očekivati ako vlast ostane u rukama istih koji, uprkos milionskim donacijama i konstantnim povećanjem cijena, nisu u stanju da isporuče vodu u glavnom gradu zemlje u kojoj je voda prirodno bogatstvo.

Odgovornost za redukcije vode, nesigurnost na ulicama, katastrofalno stanje u gradskom prevozu se ne može ispostaviti ni Miloradu Dodiku niti Draganu Čoviću.
Vlast u Kantonu Sarajevu, komunalnim preduzećima i gradskim opštinama je preko 90 posto vremena držala Stranka demokratske akcije.

Budućnost glavnog grada BiH, pod vlašću onih koji ga kontrolišu četvrt vijeka, potpuno je uništenje svega što jedan grad čini gradom i stvaranje nemogućih uslova za život dostojan čovjeka. Nestašice vode će izvjesno postati još gore s obzirom na nemogućnost da se izvrše potrebna ulaganja u rekonstrukciju vodovodne mreže zbog prevelikog broja zaposlenih u komunalnoj privredi.

U pauzama podjele tradicionalnih predizbornih humanitarnih paketa, presijecanja vrpci, na brzinu izgrađenih, dječijih igrališta, SDA danas pokušava da svoju nesumnjivu i neupitnu kolektivnu odgovornost skine sa sebe providnim obećanjima i izlišnim frazama o radikalnim promjenama u Kantonu Sarajevom u koje ni oni sami ne vjeruju.

Od općih izbora 2014.godine do danas je stanje u Sarajevu pogoršano do te mjere da su osnovni uslovi za život pod znakom pitanja, a jedino u čemu se sadašnja vlast može pohvaliti da premašuje sve prethodne, jeste širenje rodbinsko-stranačke hobotnice o državnom trošku, uhljebljenima u kantonalnim preduzećima.