Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trebinje i Ljubinje

Građani Hercegovine u strahu nakon zemljotresa

hercegovina nesreca nezavisne

Stanovnici Ljubinja i Berkovića su ipak više uznemireni, jer, osim pretrpljenih velikih materijalni šteta na objektima i automobilima, postoji mnogo veća bojazan za dalji ishod situacije

Građani Hercegovine su cijelu noć proveli na nogama iz straha od zemljotresa koji je prouzrokovao veliku materijalnu štetu na prostoru opština Ljubinje i Berkovići (u čijem je selu Strupići bio i epicentar), dok na prostoru Trebinja još nema prijavljenih većih oštećenja, pišu Nezavisne novine.

Stevan Bekan, načelnik štaba za vanredne situacije grada Trebinja, kaže da je najvažnije to što nema povrijeđenih, ali ni veće materijalne štete, a kada je u pitanju Brana Grančarevo ističe da nema mjesta za paniku jer je ona projektovana tako da može izdržati velike elementarne nepogode.

Stanovnici Ljubinja i Berkovića su ipak više uznemireni, jer, osim pretrpljenih velikih materijalni šteta na objektima i automobilima, postoji mnogo veća bojazan za dalji ishod situacije.

Mještani Berkovića tvrde da se cijelu noć čulo neko podzemno hučanje koje se često javlja i tokom ovoga jutra, što ih dodatno uznemirava.