BiH

izbori za načelnika

Građani ispred Općine Ilijaš: Traži se i dolazak posmatrača CIK-a

16/11/2020

Dovadžija ističe da je jako čudno što je Ilijaš jedina općina u kojoj nisu prebrojani glasovi, iako je, pored Trnova, najmalobrojnija u Kantonu Sarajevo

U Ilijašu se još uvijek vodi mrtva utrka za novog načelnika. Nakon što je u vodstvu bio Amar Dovadžija, kandidat “Četvorke”, prvu poziciju je preuzeo Akif Fazlić iz SDA.

Kandidat Četvorke za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija (NiP) i njegove pristalice nalaze se ispred zgrade Općine Ilijaš i traže da se ponovo prebroje svi glasovi, a zbog sumnje u malverzacije u korist njegovog protukandidata Akifa Fazlića, javlja NAP.

Dovadžija ističe da je jako čudno što je Ilijaš jedina općina u kojoj nisu prebrojani glasovi, iako je, pored Trnova, najmalobrojnija u Kantonu Sarajevo.

Dovadžija i njegovi sugrađani koji se nalaze ispred zgrade Općine, strogo se protive prebrojavanju listića samo iz određenih kutija i traže da Centralna izborna komisija u prisustvu posmatrača prebroji sve glasove u Ilijašu.

“Ovo je naš način borbe, narod je stao uz mene, ljudi su sami došli da me podrže. Mi smo spremni da CIK uzme sve vreće i listiće i da ih ponovo prebroji, samo da je pošteno, ja nemam problem s tim. Neka prebroje sve ili ništa. Insistiraju da se otvori sedam vreća, a od tih sedam šest je s biračkih mjesta gdje sam ja pobijedio. Dodatno je zanimljivo i to da je od 7.000 prebrojanih glasova 800 nevažećih listića”, kazao je Dovadžija.

Komentari

Autor: NAP

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.