Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jablanica

Građani izlaze na proteste zbog djevojke koju je pretukao vlasnik hotela

enisa klepo
Foto: Avaz/Društvene mreže

U srijedu u 18 sati će u Jablanici biti organizirani protesti zbog slučaja u kojem je Enisu Klepo pretukao vlasnik hotela. Protest će biti održan pod nazivom “Podrška Enisi Klepo i svim ženama žrtvama nasilja. Nasilje nad ženama nema mjesto u našem društvu”.

Organizatori protesta su Udrženje žena „NERA“ Konjic, Udruženje žena „Most“ Jablanica, Udruženje „Dignitet“ Mostar, Udruženje „Inicijativa građanki/na“ Mostar, Udruženje žena „Univerzum“ Mostar, Udruženje „Ja bih u EU“ Sarajevo.

Građani će krenuti ispred stare kasarne u ulici Doljanka u Jablanici. Oni će prošetati ulicama Komuna Vejle, Zlatnih ljiljana, Nikole Bojanovića, ulica Omladinsko šetalište.

-Nasilje izvršeno nad jednom ženom, ugrožavanje radničkih prava, zajedno nas je kao društvo zgrozilo i ujedinilo s ciljem zaustavljanja nasilja nad ženama i zaštite radničkih prava, posebno u Jablanici, gdje nažalost nije prvi put da se krše radnička prava – naveli su iz Udruženja Dignitet.

Podsjećamo, radnica hotela je pretučena nakon što je tražila posljednju plaću, jer je htjela dati otkaz. Nakon verbalnog sukova sa vlasnikom Amirom Džafićem on je pretukao te je ona dobila teške povrede glave.