Sarajevo

Građani kafu piju u parkovima, a u kafiću likovi iz crtanih filmova

sarajevo korona kafa (1)

Dok je takva situacija, vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Sarajevu napravio je originalnu postavku u lokalu

Dok građani bosanskohercegovačke prijestonice Sarajeva tople napitke ispijaju u parkovima i na cesti, u ugostiteljskim objektima možemo vidjeti junake iz animiranih filmova, javlja Anadolu Agency (AA).

Mjere uvedene u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa dovele su do ponovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata. Građani su ponovno “osuđeni” na kafe kod kuće ili na sve popularnije ” caffe to go”.

Dok je takva situacija, vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Sarajevu napravio je originalnu postavku u lokalu. Uz šolje za kafu kako sjede za stolom mogu se vidjeti crtani junaci Paja Patak, Miki Maus, Hello Kitty i Teddy medo.

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata od testiranih 2.114 uzoraka evidentirano je 658 novozaraženih koronavirusom, dok je od posljedica preminulo 15 osoba. U istom periodu od infekcije koronavirusom oporavile su se 672 osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 680 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 1.132. U KS trenutno je 5.580 aktivnih slučajeva COVID-19.

S obzirom na veliki broj novozaraženih, iz Ministarstva zdravstva KS pozivaju građane da maksimalno pošutuju epidemiološke mjere.