BiH

ispred zgrade MUP-a

Građani Mostara protestuju zbog brutalnosti policije, pridružili im se i navijači (FOTO)

12/04/2021

"Mostarska policija - mito i korupcija", uzvikivali su prisutni, među kojima je bio veći broj navijača HŠK Zrinjski

Nekoliko stotina građana Mostara okupilo se ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK-a) u Mostaru u znak protesta zbog postupka dvojice policijskih službenika, koji su prije dva dana pretukli mladića u Mostaru, što je zabilježila nadzorna kamera pred ulazom u zgradu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mostarska policija – mito i korupcija”, uzvikivali su prisutni, među kojima je bio veći broj navijača HŠK Zrinjski.

Podsjećamo, u subotu navečer policajaci su pretukli mladića Slavena Blaževića pred ulazom u zgradu, navodno zbog kršenja ograničenja kretanja.

Policajci su nakon što je snimak dospio u medije suspendovani, nakon čega se pojavio još jedan snimak i svjedočanstvo u kojem se tvrdi da ovo nije jedini slučaj policijske brutalnosti.

Dosad osim saopštenja u kojima je navedeno da su policajci kažnjeni, MUP HNK, čiji je ministar uz premijera pozvan na ostavku, ne iznosi nove detalje. Vrijedi spomenuti da je tokom dana objavljen i snimak televizije Hayat iz emisije Slučajevi X, u kojem se vidi momenat odvođenja pretučenog građanina u Policijsku stanicu, a kasnije i postupanje s njim od strane treće osobe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.