Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poziv premijeru KS da reaguje

Građani protiv prodaje Hastahane:”Načelnik je kupio 16-17 glasova, otimaju nam park”

Protesti za Hastahanu 2

Ogorčeni građani pozivaju premijera Kantona Sarajevo i Vladu KS da stane na njihovu stranu i zaustavi privatiziranja javnih prostora radi interesa političkih elita

Ispred zgrade Općine Centar, gdje se održava tematska sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se raspravljati o prodaji dijela Hastahane, okupio se mali broj građana Sarajeva.

Oni su prethodno najavili proteste jer se protive prodaji i gradnji poslovnog objekta u Parku prof. dr. Nijaza Durakovića.

Okupljeni građani izrazili su nezadovoljstvo odnosom nadležnih koji dio parka žele prodati Centralnoj banci za nešto više od 4,7 miliona KM, a koja bi tu gradila poslovni objekt i parking mjesta.

Predsjednik Mjesne zajednice Marijin Dvor Zvonimir Bošnjak kazao je da će nakon dašnje sjednice znati koje će pravne korake dalje poduzeti.

“Od početka se protivimo bilo kakvoj izgradnji objekata u Hastahani gdje smo željeli samo moderno uređen park za djecu. Međutim, općinska birokratija imala je sasvim suprotan cilj da gradi objekte koji nisu u interesu građana. Sad su naumili graditi objekat za koji smatramo da je Trojanski konj samo da se uđe na tu lokaciju. Imamo informaciju da je načelnik već kupio 16 ili 17 glasova i da se sprema prodaja tog prostor. Mi ćemo se svim sredstvima boriti da zaustavimo tu gradnju”, naglasio je Bošnjak.

Ogorčeni građani pozivaju premijera Kantona Sarajevo i Vladu KS da stane na njihovu stranu i zaustavi privatiziranja javnih prostora radi ličnih interesa političkih elita.