kampanja "Širimo ljubav"

Građani Sarajeva i Klas donirali ultrazvučni 4D aparat Općoj bolnici

klas1

Klas postoji već 117 godina i oduvijek je bio društveno odgovorna kompanija što potvrđuje prije svega svakodnevnom brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i sredini u kojoj posluje

Današnjim uručenjem ultrazvučnog 4D aparata Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, uspješno je okončana kampanja “Širimo ljubav” kompanije Klas d.d. Sarajevo. “Širimo ljubav” je kampanja kojom je Klas omogućio da se dio sredstava, prikupljenih kupovinom Polubijelog hljeba od maja do septembra ove godine, izdvoji za kupovinu najsavremenijeg 4D ultrazvučnog aparata. Tako su građani Sarajeva i Klas zajedno donirali preko 60.000 KM u ovu, za zdravlje korisnu i društveno odgovornu, svrhu.

“Zahvalio bih se ovom prilikom prije svega građanima Sarajeva jer su prepoznali našu ideju i zajedno s nama je proveli u djelo. O humanosti naših građana najbolje govori činjenica da smo za četiri mjeseca uspjeli prikupiti cijeli iznos za kupovinu 4D ultrazvuka i neizmjerno smo zahvalni svima koji su doprinjeli da se ova akcija realizuje u predviđenom roku. Klas nastavlja sa ovakvim aktivnostima i u budućnosti i nadamo se da će svaka kampanja završiti uspješno kao ova. Drago nam je da će ovaj savremeni uređaj u rukama stručnih zdravstvenih radnika biti od koristi kako bismo imali još bolje i kvalitetnije dijagnoze, manje bolesnih i na koncu zdravije žene, majke i više novorođene djece”, izjavio je direktor Klas d.d. Sarajevo Boris Brković.

Klas postoji već 117 godina i oduvijek je bio društveno odgovorna kompanija što potvrđuje prije svega svakodnevnom brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i sredini u kojoj posluje. Kompanija posebno njeguje odgovornost prema svojim kupcima i potrošačima, i to ponajprije proizvodnjom kvalitetnih proizvoda po najvišim ISO, Halal i HAACP standardima.

“Aktivnim radom na poboljšanju uvjeta života osobama kojima je pomoć društva potrebna, rado podržavamo sportske i kulturne događaje, a samo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom možemo doprinijeti rastu i razvoju naše zajednice”, navodi se u saopćenju za medije kompanije Klas d.d. Sarajevo.