Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građani Sarajeva odali počast stradalim policajcima (FOTO)

gradjani_alipasino

Građani Sarajeva večeras su održali mirno okupljanje u naselju Alipašno polje kao znak protesta zbog narušene bezbjednosne situacije i ubistva dvojice policajca.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović stradali su jutros u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su u njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila.

Građani su se spontano počelio okupljati oko 19 sati, a zapaljene su svijeće u pomen na stradalog policajca Davora Vujinovića. Svako na svoj način odao je počast Vujinoviću i drugom ubijenom policajcu Adisu Šehoviću.

Građani u tišini odaju počast stradalim policajcima, a na licu mjesta je i veliki broj njihovih kolega koji su šokirani gubitkom svojih kolega. Obojica su bili iskusni policajci sa skoro dvije decenije rada u MUP KS.

Šehović je ubijen na licu mjesta, dok je teško povrijeđeni Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nekoliko sati nakon ranjavanja.

U toku je velika policijska potraga za počiniocima u koju su uključene sve policijske agencije u BiH, a iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da je do sada privedeno 13 osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom dvojice policajaca.