od 1. juna

Građanima BiH dozvoljen ulazak u Crnu Goru

Trebinje-granicni-prelaz-Ivanica-03-foto-S-PASALIC

Osim Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Kosova, na spisku se nalaze i Hrvatska, Slovenija, Albanija, Norveška, Švicarska, Island i Austrija

Državljanima Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Kosova će od 1. juna biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru, javlja Anadolu Agency (AA).

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je večeras proširilo listu zemalja čijim državljanima će biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru. Njima će biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez karantina i samoizolacije.

“Crna Gora ne zatvara svoje granice. Naprotiv, naše granice otvaramo u skladu s preporukama struke s velikim brojem zemalja. Na dobrobit građana i brojnih turista koji će nas posjetiti ovoga ljeta”, kazao je predsjednik Nacionalnog savjeta Milutin Simović.

Osim Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Kosova, na spisku se nalaze i Hrvatska, Slovenija, Albanija, Norveška, Švicarska, Island i Austrija.

U crnu Goru će biti dozvoljen ulazak i državljanima Poljske, Njemačke, Grčke, Danske, Mađarske, Azerbejdžana, Češke i Irske.

Kako se navodi, u Crnu Goru će moći da uđu građani država koje imaju manje od 25 oboljelih od koronavorusa na 100 hiljada stanovnika.