Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Građanima preporučeno da na otvorenom nose maske i rukavice

koordinacioni odbor rs (1)

Glavni koordinacioni tim zadužio je inspekcijske organe i pripadnike MUP-a RS da pojačaju kontrolu primjene svih dosadšnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije

Glavni koordinacioni tim u Republici Srpskoj građanima je preporučio da na otvorenom prostoru nose zaštitne maske i rukavice, da se ne kreću u grupama koje čine više od tri lica, te da drže fizičku distancu od dva metra, javlja Anadolu Agency (AA).

“Najavljeno je i da će policija sprovoditi pojačane kontrole parkova, izletišta i drugih mjesta gdje postoji mogućnost okupljanja većeg broja lica”, saopšteno je iz Vlade RS-a.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić održali su danas, u Banjaluci, redovan sastanak Glavnog koordinacionog tima.

Data je preporuka Republičkom štabu za vanredne situacije da obaveže trgovce i druge davaoce usluga, da svoje usluge, u direktnom kontaktu, pružaju zaštićeni maskom i rukavicama i sprovode propisane mjere dezinfekcije. Takođe, lica koja primaju ove usluge dužna su da budu zaštićena maskom i rukavicama.

Glavni koordinacioni tim zadužio je inspekcijske organe i pripadnike MUP-a RS da pojačaju kontrolu primjene svih dosadšnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

“Glavni koordinacioni tim još jednom je pozvao građane da budu odgovorni i da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona. Apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.